Liście morwy
drzewa morwowe produkują aromatyczne owoce, które są cenione na całym świecie i często uważane za superżywność z powodu wysokiego stężenia witamin, minerałów i silnych związków roślinnych. Jednak owoc nie jest jedyną częścią drzewa morwowego, która rzekomo oferuje korzyści zdrowotne. Od wieków jego liście były stosowane w tradycyjnej medycynie jako naturalne leczenie różnych schorzeń. Mówi się, że mają pozytywny wpływ na poziom cukru we krwi i insuliny. Ponadto uważa się, że zmniejszają ryzyko miażdżycy, ograniczając utlenianie cholesterolu w naczyniach krwionośnych. Dodatkowo mówi się, że pomagają zapobiegać cukrzycy, ograniczając wchłanianie dużych ilości monosacharydów.
Zastosowanie: liście morwy są głównie używane do herbaty. Wsyp 1 łyżeczkę na filiżankę (250 ml) wrzącej wody i przykryj na 3-5 minut, w zależności od swoich upodobań.
Opakowanie: 125g, 250g i luzem